Кількість насінин в 1 грамі, маса 1000 насінин, норми висіву насіння овочевих культур

Культура Кількість насінин в 1 г Маса 1000 насінин, г Оптимальна температура проростання, °С

Кількість днів від висіву до сходів при оптимальній температурі проростання

Артишок 16-22 45-55 15-20 10-12
Базилік 600-900 0,6-1 25-27 10-14
Баклажан 200-250 4-5 25-30 8-12
Боби 1-2 1000 18-25 3-5
Бораго (огіркова трава) 55-75 13-18 20-25 6-10
Буряк столовий 50-70 14-20 20-22 8-14
Гарбуз 5-8 135-172 18-24 5-7
Горох 3-10 150-300 16-18 5-8
Дайкон 100-400 7-10 18-20 6-7
Диня 30-35 28-38 25-30 5-7
Кабачок 5-10 140-170 20-25 6-7
Кавун 6-25 40-170 25-30 7-10
Капуста білоголова 250-300 3-4 17-20 5-6
Капуста броколі 200-350 3-4 17-20 6-10
Капуста брюсельська 250-330 3-4 17-20 6-10
Капуста китайська 200-330 3-5 17-20 5-10
Капуста кольрабі 250-330 3-5 17-20 5-10
Капуста пекінська 200-330 3-5 17-20 8-10
Капуста савойська 250-330 3-5 17-20 6-7
Капуста цвітна 250-330 2,3-3,7 17-20 6-7
Капуста червоноголова 280-350 2,7-3,7 17-20 5-6
Квасоля овочева 4-10 100-300 17-19 7-9
Квасоля спаржева 2-5 200 18-22 4-8
Коріандр 70-200 5-15 15-17 12-14
Крес салат 350-500 2-3 15 3-4
Кріп 600-900 1,4-1,7 15-20 3,5
Кукурудза цукрова 5-8 125-200 18-20 10
Майоран (орегано) 3500-5000 0,2-0,3 22-25 12-14
Морква 700-1200 0,8-1,8 17-20 9-15
Огірок 40-50 16-30 25-30 7
Патисон 6-8 80-120 20-25 6-8
Перець 130-200 5-8 25-30 14
Петрушка 800-1300 0,8-1,3 17-20 14-15
Редис 90-130 7-15 20-24 5-8
Редька 100-150 7-8 20-25 3-5
Ріпа 300-600 1,5-3,5 18 3-4
Рукола 350-450 2,5 16-18 10-14
Салат качанний 600-1000 1-1,5 18-20 5-8
Салат листовий 800-1000 0,8-1,2 18-20 5-7
Селера 2000-2600 0,4-0,5 25-28 20-25
Спаржа 45-60 16-28 20-25 20-25
Томат 250-300 2,9-3,5 22-25 8-12
Цибуля-порей 350-500 2-3 20-25 12-18
Цибуля ріпчаста 200-350 4-5 18-20 11-16
Шпинат 90-170 8-11 15-20 8-10
Щавель 500-1200 0,8-2 20 8-14