Насіння гострого перцю
Батьківщина гострого перцю - екваторіальна і тропічна Америка, рослина любить тепло і рясний полив. З відкриттям Америки, потрапив до Європи, звідти поширився по всій планеті. В даний час гострий перець вирощується в багатьох країнах, але переважно в Індії, Таїланді, В'єтнамі, країнах Латинської Америки. Привезений з тропічної частини Південної Америки овоч прижився і в наших широтах.
Плоди жгучого перцю можуть бути різних розмірів і форм. Перці бувають конусовидно-сплющенної форми, бувають гостро циліндричної з загостреним кінцем, і навіть круглої форми з тупим або увігнутим кінцем. У технічній стиглості плід може бути зеленого, салатового або темно зеленого кольору, а в біологічній - червоним, темно червоним, червоно ораньжевого, і навіть коричневого кольорів. Так само стиглі плоди бувають зеленого кольору і є вже говимі до реалізації. В основному всі види гострого перцю мають глянсову шкурку, але є і з матовим напиленням. Смаки перців таж ж різняться, від вогненно-пекучого до м'якого пікантно смаку. Розрізняють три групи смаків перцю (в залежності від вмісту в них капсаїцину): солодкі мають товсті м'ясисті стінки до 6 мм, напівгострі, гострі з товщиною стінки 2-3мм, пряні або дуже гіркі - багатоплідні з тонкостінними плодами.
Ми пропонуємо вашій увазі перець типу «Sivri». Ці плоди дуже гострі на смак. Кущова рослина висотою близько 60 см з довгастим листям. Плоди пекучого перцю в основному досягають розмірів 18 * 3 см витягнуто - конусної форми. При дозріванні перець набуває кольору від салатового до насичено червоного. Рослина компактна і високопродуктивне.
Згідно з дослідженнями вчених перець чилі є чи не найбільш корисним продуктом. Те саме відчуття печіння, за яке цінують перець шукачі гострих смакових відчуттів, виникає завдяки певному хімічної речовини - капсаїцину (capsaicin), яке ніде більше не зустрічається. Капсаїцин міститься в насінні, прожилках і шкірці плоду. За вмістом вітаміну С гострий перець перевершує всі овочі. У гострому перці в 2-3 рази більше Вітамінана С, ніж в цитрусових Також в ньому присутні вітаміни В1, В2, ВЗ, Е, а за вмістом вітаміну А він може змагатися з морквою. Перець чилі багатий калієм, кальцієм, фосфором, магнієм, залізом. У малих кількостях присутній натрій і цинк, гострий перець також багатий калієм, магнієм і залізом. Він не тільки містить велику кількість вітамінів і мікроелементів, а й стимулює роботу всього організму. Червоний перець володіє сильним пряним ароматом і смаком від гострого до дуже пекучого (обумовлений вмістом фенольного з'єднання капсаїцину якого немає в солодкому болгарському перці). Також даний овоч дуже багатий на такі мікроелементи, як бета-каротин, який знижує ймовірність виникнення хвороб серця у людини. Додатково до всього перець має в собі ефірні масла, вуглеводи, білки, солі і безліч інших корисних речовин. У помірній кількості чилі підвищує життєдіяльність організму, бадьорить і сприяє гарній сприйнятливості. Доданий в невеликій кількості в їжу чилі «зігріває» внутрішні органи в сиру і холодну погоду. Він має здатність посилювати якості інших прянощів і трав.
Однією з причин швидкого розповсюдження жгучегоперца було те що його легко вирощувати в широкому діапазоні кліматичних умов і отже він дешевий і доступний. Червоний перець можна вирощувати і в домашніх умовах і в квіткових горщиках. Необхідна умова - регулярний полив з періодичної підгодівлею.
Продається в зручних фасовках 100 і 500 насіння.
Запитуйте в магазинах Вашого міста \ села або інтернет-магазинах.
Відповімо на будь-яке питання про продукт або придбання: 067-249-30-38 або 067-343-50-56