Капуста пекінська
Пекінська капуста це одна з перших овочевих культур, яку почав вирощувати людина і до цього дня вона є однією з найбільш важливих овочевих культур. Величезним плюсом пекінської капусти вважається те, що в догляді вона не примхлива і культивувати її не так складно. Пекінська капуста — це абсолютно невибагливий овоч, вона є дворічним рослиною, але обробляють її як однорічна. За сезон вона може обдарувати городника не одним, а кількома врожаїв.
Пекінська капуста формувалася на території Китаю тож в неї є неофіційні назви «китайський салат» або «петсай». Капусту застосовували не тільки як овочева рослина, але і як олійна. Дана культура має не мало важливе значення в наші дні, особливо в центральній і південній частинах України. Відомо, що в Японії і Китаї існували унікальні місцеві сорти на основі яких вивели нові сорти і гібриди з високою врожайністю і скоростиглістю. З появою Японських гібридів, що володіють стійкістю до стеблуванню, і які мали здатність зберігати високі товарні якості протягом тривалого часу, виробництво пекінської капусти різко збільшилася в рази. Капусту стали вирощувати в величезних масштабах тому до початку 1970-х в Європі і США вона практично ніде не зустрічалася.
Пекінська капуста ставитися до дієтичних продуктів і містить в собі достатню кількість води. Калорійність становить - 12 калорій на 100 грамів. У цьому овочі міститися харчові волокна, які мають очищаючі властивості для організму. Більше волокон знаходиться в білій частині листя, а не в зеленій. Овоч багатий на вітамін С, який підвищує імунітет і бореться з багатьма видами мікробів і вірусів. Крім вітаміну С, капуста містить в собі вітаміни А і К, що відповідають за вироблення речовини родопсин. І це ще не весь список корисних речовин якими може похвалитися капуста, вона так само багата на вітаміни групи В, калій, кальцій, магній, фосфор, амінокислоти. Пекінка або пестасай уповільнює процеси старіння, здатна поліпшити еластичність шкіри та навіть подолати дрібні зморшки. Листя пекінської капусти заведено вживати в їжу як салатну зелень. У країнах Східної Азії капусту люблять заквашувати. У Кореї блюдо з квашеної капусти називається «кімчхи». Цей тип капусти має м'який аромат, тому її використовують в супах, жарко або тушковані, рагу або навіть додають в борщ. Пекінська капуста приймає смаки продуктів з якими вона готується. Дуже важливо при виборі пекінської капусти звертати увагу на те що б листя були свіжими і хрусткими.
Пекінська капуста це стійкий до холоду овоч, завдяки цьому вона отримала високу популярність в північних регіонах планети і в усьому світі. Виглядає пекінська капуста по-різному: кожен лист має білу серединну жилку яка набуває плоску або трикутну форму.Края у листя бувають зубчасті й хвилясті, внутрішня частина листа у качанів циліндріной форми, іноді подовжено довгаста. У розрізі качан набуває світло жовтий окрас ближче до середини. Забарвлення листя, як правило, варіюється від жовтої до яскраво-зеленої. Перший урожай пекінська капуста дає вже в червні.
Листя нашої капусти традиційного зеленого або салатового кольору зовні та світло жовтого всередині. Пекінська капуста може досягати того ж ваги що і білокачанна капуста. Вага плоду-качана який ми пропонуємо вашій увазі становить від 1-1.2 кг (сорти міні) до 2-2.5кг. Терміни дозрівання нашого продукту в Україні: 55-70 днів після висадки розсади в ґрунт.
Наші менеджери завжди готові провести для вас грамотну консультацію з будь-якого продукту, відповісти на всі Ваші запитання і допомогти з вибором. Таким чином, ви отримуєте насіння найбільшою мірою підходять для умов вирощування саме в вашому регіоні.
Продається в зручних фасовках 100 і 500 насіння.
Запитуйте в магазинах Вашого міста \ села або інтернет-магазинах.
Відповімо на будь-яке питання про продукт або придбання: 067-249-30-38 або 067-343-50-56